0
Posted November 4, 2017 in Amharic news
 
 

Åpne brev til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit


Open brev til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit

Fra etiopisk flyktning i Norge

Kjære kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit

Vi etiopiske flyktninger i Norge har hørt at du skal reise til Etiopia fra 7-9 november. Vi setter pris på deres innsats i Etiopia. Som dere vet er Etiopia i ferd med å oppleve store etniske konflikter etter 26 års diktatorskap, der bare Tigre folk kontroller økonomisk og militærmakt. Vesten har snudd ryggen mot etiopisk folk og valgte å støtte Tigray minoritet diktatoriske regimet i Etiopia i navn av “strategisk interesse” og “kamp mot Alshabab i Somalia”. 85 millioner mennesker ble ofret av vesten for politisk interesse i Afrikas horn. Vi vet at Dere Kronprinsparet ikke er politikere, vi vet også at Dere er visjonære person med rettferdighetssans. Vi tror at Dere kan stå ved siden av det etiopiske folket framfor det brutale regimet som styrer landet ved å kneble opposisjoner i 26 år. Vi har en inderlig tro at Dere Kronprinsparet kan bruke anledningen til å lage en historie som den Bibelske Esther ved å støtte etiopiernes kamp for demokratisk styre som inkluderer alle partier og stammer. Historie vil alltid husker Dere for å ha stått ved siden av undertrykt og forrådt Etiopiere av Vestlige landene.

Folk i Etiopia sier nok er nok; Oromo, Amhara, Gambella osv alle krever demokratisk styre. Det er mange selskaper og politikkere som profiterer fra samarbeidet med diktatorisk regimet og prøver å overtale dere at det etiopiske Tigray regimet gjør godt, det er bare løgn og ondskap. I 1937 Folkeforbundet har forrådt Etiopia da vi ble invadert av Italia men vår Gud har kjempet for oss og det ble en skammelig historie for Folkeforbundet og medlemslandene. Vi ønsker minst Kronprinsparet i Norge gjør noe annerledes enn resten av vestlige land i disse mørkeste dager for etiopiere. Dere kan bruke deres posisjon til å fortelle sannheten at Etiopia trenger demokrati, der vi velger våre egne ledere. Dere kan være stemme til opposisjonsledere, journalister og intellektuelle som lider i fengsel. Etiopia og det etiopiske folk trenger akkurat nå som den Bibelske Prinsen Moses og den bibelske dronning Esther som vil gjøre en forskjell. Vi vet at Dere er i stand til! Det er en sannsynlighet at Tigray regimet faller neste gang Dere reiser til Etiopia og vi flyktninger i Etiopia reiser sammen med Dere til et land der ingen kommer til makten uten valg.

Gud velsigner Dere!

Etiopisk flyktning i Norge