0
Posted July 30, 2012 in News
 
 

Kinodrapsmannen møter i retten igjen mandag


For andre gang møter James Holmes (24) omverden etter at han skjøt og drepte 12 mennesker i en kinosal i Colorado.

Massakren der 12 personer ble drept og 58 såret i kinolokalet i Denver-forstaden Aurora 20. juli, regnes som en av de verste i USAs historie.

James Holmes kan bli siktet for overlagt drap på alle de 12 som døde, og for drapsforsøk på alle som oppholdt seg i kinolokalet – ikke bare på dem han faktisk skjøt på.

Feller

I tillegg vil siktelsen trolig omfatte livstruende handlinger knyttet til fellene han la ut i leiligheten sin. Siktelsen var ventet å bli lagt fram mandag kveld norsk tid, når Holmes møter i retten for andre gang.

Forsvarerne har på sin side rettet kritikk mot påtalemyndigheten, som angivelig har latt opplysninger om en notisblokk Holmes sendte til psykiateren sin, lekke ut.

– Lekkasjen har satt hans mulighet til å få en rettferdig rettssak i fare, heter det i denne kritikken.

Ukjent motiv

Motivet for Holmes’ handlinger er ikke brakt på det rene, men det spekuleres om at han kan ha mistet besinnelsen etter at han strøk til en eksamen.

24-åringen studerte nevrologi og var ifølge nyhetsbyrået AFP tildelt et prestisjetungt statlig stipend.

Holmes risikerer dødsstraff, men det er ennå en stund til påtalemyndigheten vil ta stilling til om det skal legges ned en slik påstand. Bare en person er blitt henrettet i Colorado siden 1976.